IMG_NEW

Nieuwsbrief 2020-2

Lezing op maandag 27 januari over de ecologie van het IJsselmeer door

Harm van der Geest

foto Harm
Harm van der Geest is onderzoeker bij het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteemdynamica van de Universiteit van Amsterdam,

De lezing wordt gehouden in gebouw De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 te Schagen. De lezing begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom, ook niet-leden. De kosten voor toegang, inclusief koffie/thee in de pauze, zijn € 3 voor leden, niet-leden betalen € 5.
Dit keer een lezing over natuur in water. Daar zien we weinig van maar het heeft wel grote invloed op de omgeving, ook op vogels.
Het Markermeer is een Natura2000 gebied met belangrijke natuurwaarden.
Voor het onderzoek wordt ook een schip gebruikt dat speciaal voor dit doel is gebouwd. De R.V. Dreissena is het nieuwe onderzoeksschip van de Universiteit van Amsterdam, speciaal gebouwd voor (experimenteel) veldonderzoek in het Markermeer.
index
Sinds augustus 2017 is het schip in de vaart. Het wordt gebruikt voor diverse onderzoeksprojecten gericht op een beter begrip van de ecologie van het Markermeer. Het schip is uitgerust met speciale apparatuur om metingen in het veld te kunnen verrichten en monsters te nemen van zowel het water als de bodem.
Db7xk2pXUAEQfMN.jpg large
Uitschrijven van deze nieuwsbrief