IMG_NEW

Nieuwsbrief 2020-6

Het COVID-19 (Corona)virus is nog steeds aanwezig.Helaas kunnen we daarom nog geen activiteiten starten. We wachten september af en dan hopen we weer met de vogelcursus te kunnen beginnen.
Zodra er meer nieuws is komt er weer een nieuwsbrief.
IJsvogel2-3-1

Nieuws uit onze regio

Hoe gaat het met de ijsvogel.
Er zijn broedvogelwanden gemaakt . Iedere jaar worden ze nagekeken en zo nodig hersteld.
- jongen bij zowel Steenloperpad als bij de Nieuwe Nes.
- voor het eerst dit jaar een IJsvogel bij Oudshoorn(Witte Paal)
- bij de Hoep zeker 5 keer een IJsvogel , helaas is de broedplek nu dicht gegroeid en daardoor moeilijk zichtbaar.
- bij de school voor doven en slechthorenden is in het begin van dit seizoen regelmatig een IJsvogel gezien door Nico Kuis .
-Wand in Warmenhuizen. Bewoond

- Er worden her en der nog meer ijsvogels gespot in Schagen (achter de Witte Paal en in het Mondriaan park) die misschien in een van de 5 locaties broeden en wat verder weg foerageren. Of ze hebben zelf een nestplaats geregeld zonder hulp van burgers.
S.v.p. waarnemingen van ijsvogels doorgeven!!!


Bij de Nieuwe Nes zit vlakbij de IJsvogels een Blauwe Reiger te broeden in de grote Dennenboom. Heeft momenteel jongen.
Oeverzwaluwen
In De oeverzwaluwwand bij de Meerval in Hoep Noord broeden een of twee oeverzwaluwen. Niet veel maar het begin is er.
Op het Schagerwad in een steile oever van de brede sloot die van west naar oost door het gebied loopt broeden ook oeverzwaluwen.
ewerk dit om tekst in te voegen.
sovonlogo
Online workshops over iAvimap en BMP volgen
Om je op afstand dit veldseizoen zo goed mogelijk te begeleiden, zenden we de komende tijd weer enkele workshops uit. Op 23 maart deden we dat al met een workshop over de app Avimap. Er zijn twee nieuwe workshops gepland.
Nu allerlei bijeenkomsten vanwege Covid-19 niet meer mogelijk zijn, willen we je op deze manier zo goed mogelijk ondersteunen. We zijn begonnen met de workshop over de app Avimap voor Android. Je kunt deze terugkijken op YouTube.
Nieuwe workshops gepland
Inmiddels hebben we twee nieuwe live workshops gepland:
  1. Workshop Hoe gebruik ik de app iAvimap in het veld? (voor iPhone- en iPad-gebruikers.) - woensdag 1 april - van 20.00 t/m 21.00u

  1. Opfriscursus De basics van het BMP-project. Waar let ik op en de laatste tips & trucs over de verwerking van je gegevens. - maandag 6 april - van 20.00 t/m 21.00u
Hoe doe ik mee?
Ga op de geplande datum net voor 20.00u achter je pc zitten en houd je apparaat met (i)Avimap erop binnen handbereik. Je kunt de workshops volgen via ons YouTubekanaal. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar dat kan al wel op het kanaal. Tijdens de workshops kun je in de chatbox vragen stellen als je bent ingelogd op YouTube.
Vragen?
Heb je specifieke vragen of tips, laat die dan gerust even weten via een mailtje.
Albert de Jong albert.dejong@sovon.nl
Uitschrijven van deze nieuwsbrief