Nieuwsbrief oktober 2021

IMG_NEW
Texel

Excursie zondag 10 oktober naar Texel

Vertrek 7.45 vanaf De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1, 1741XM Schagen.
Kosten :25 euro.
Dit zijn de kosten voor de auto, de veerboot, parkeerkosten op Texel. De prijs is verhoogd in verband met de sterk gestegen benzineprijs.
De betaling graag contant voor aanvang van de excursie.
Opgeven in verband met vervoer bij Jan Hoving telefoon 06 20 00 06 92 of per mail:j.hoving10@kpn.nl
De excursie duurt de hele dag.
Voor alle activiteiten van Tringa stelt het bestuur dat deelnemers verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid en die van anderen. Wie niet gevaccineerd is, moet er zeker van zijn geen risico te vormen voor anderen.
Goudplevier Tr-1
goudplevier, foto Otte Zijlstra
Texel is een echt vogeleiland en vooral aan het begin van de herfst een regelrechte hotspot voor vogelliefhebbers. Vanwege de najaarstrek zijn er dan nóg meer vogels te zien op het eiland, waaronder veel zeldzame soorten. Voor trekvogels die vanuit Scandinavië onderweg zijn naar het zuiden is Texel een broodnodige tussenstop en een oase van rust en voedsel.


Clubsupport actie Rabobank

image001
Bankiert u bij de Rabobank? Als lid van Rabobank bepaalt u welke clubs een financiële ondersteuning ontvangen. Van 4 tot en met 25 oktober 2021 kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete vereniging.
Wel bij Rabobank maar geen lid? Ga naar https://www.rabobank.nl/leden

Zo werkt het

U kunt stemmen op drie deelnemende clubs. Hiervoor kiest u de betreffende club en bevestigt u daarna uw stem. Van de bank ontvangt u een stemcode waarmee u op de www.rabo-clubsupport.nl uw stem kunt uitbrengen op Tringa en andere favoriete clubs.
Vul de stemcode in die u van uw lokale Rabobank hebt ontvangen.
Stemmen voor Rabo ClubSupport is mogelijk van 4 tot en met 25 oktober 2021.
De stemcode is persoonlijk en kan éénmalig gebruikt word
index sovon

Landelijke Dag van Sovon

De Landelijke Dag van Sovon is de dag voor actieve vogelaars in Nederland. De volgende editie is op zaterdag 27 november 2021 in de Reehorst in Ede.
Programma
Ook dit jaar kun je een inspirerend programma verwachten met lezingen van topsprekers. Speciale aandacht is er voor roofvogels en insectenetende zangvogels. Daarnaast zijn er interviews met auteurs van pas verschenen boeken en kun je reis- en natuurorganisaties, uitgeverijen, kunstenaars en aanbieders van camera's en optiek vinden op de beursvloer.
Kaartverkoop start begin oktober
Vanaf begin oktober kun je op deze website je kaarten voor de Landelijke Dag kopen. Het is dit jaar niet mogelijk om aan de deur een kaartje te kopen. Tickets kosten 15 euro (leden en vrijwilligers betalen 10 euro). Dit bedrag is inclusief koffie en thee gedurende de hele dag.