Nieuwsbrief december 2021

IMG_NEW
zuidpier-ijmuiden-4-1

Excursie zondag 12 december naar de zuidpier van IJmuiden

Zonder boot ga je de 2 kilometer zee op. Er zitten vast steenlopers en paarse strandlopers op de steenblokken.. Misschien op zee zeekoeten.
Vertrek 7.30 vanaf De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1, 1741XM Schagen.
Kosten :25 euro.
Dit is een bijdrage aan de autokosten.,
De betaling graag contant voor aanvang van de excursie.
Opgeven in verband met vervoer bij Jan Hoving telefoon 06 20 00 06 92 of per mail:j.hoving10@kpn.nl

Voor alle activiteiten van Tringa stelt het bestuur dat deelnemers verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid en die van anderen. Wie niet gevaccineerd is, moet er zeker van zijn geen risico te vormen voor anderen. Draag een mondkapje in de auto en/of kom met eigen vervoer en/of doe een zelftest.
index sovon

Lezingen Landelijke Dag Sovon

De Landelijk Dag is weer achter de rug. Lezing gemist? Geen probleem. Bijna alle lezingen zijn terug te kijken op ons kanaal op YouTube.
Ook al was het dit jaar opnieuw niet mogelijk elkaar te ontmoeten in Ede; met meer dan 25 lezingen over onder andere roofvogels, vogelbescherming, insectenetende vogels en veel nieuw verschenen boeken viel er veel te beleven op de online Landelijke Dag. . Wie de lezingen later wil bekijken, kan de lezingen vinden op ons YouTube kanaal.
Voor volgend jaar staat de Landelijke Dag gepland op zaterdag 26 november. We hopen natuurlijk dat het dan weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten in de Reehorst in Ede.

Facebook_v2_1
Hoe herken je bomen zonder blad, hoe zit het nu met de vogeltrek en hoe komen insecten eigenlijk de winter door? Dat - en meer - leer je in de vijf gloednieuwe lessen van de online cursus Planten en Dieren (her)kennen.

In het voorjaar was de eerste tiendelige online cursus een enorm succes. Veel cursisten gaven aan interesse te hebben in een vervolg. Goed nieuws dus, want vanaf 29 december 2021 starten we met een nieuwe serie lessen. De winterserie kost €25,- en bestaat uit vijf lessen met extra aandacht voor planten, insecten, vogeltrek en wintergasten.
https://soortennl.nl/Cursus-Veldbiologie
Praktische informatie
  • Start op woensdag 29 december 2021.
  • De lessen starten om 19.30 en duren ca. anderhalf uur
  • Het programma en links ontvangt u binnenkort via de mail
  • Alle digitale lessen zijn achteraf terug te kijken - de links daarvoor ontvangt u na afloop van de cursus
  • Alle digitale lessen worden wekelijks voorafgegaan door een korte instructie per mail
  • Na afloop van elke les krijgt iedereen een overzicht van de belangrijkste links, tips en bronnen toegestuurd.
  • Tijdens de les staat de chat open voor vragen aan een expert panel
De cursus Veldbiologie werd mogelijk gemaakt door SoortenNL, IVN, KNNV, Vogelbescherming Nederland, Waarneming.nl, NJN en de Nationale Postcode Loterij.